Logo

Победителите ще получат наградите си в 18 часа на 21 април 2015 г. в галерия "България" на Софийска филхармония. Събитието ще съчетае гала-концерт на победителите в раздела за млади музиканти, откриване на изложбата на избраните творби в раздела за млади художници и разговор, посветен на темата на конкурса.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Национален конкурс "Добротворчество"

- за млади музиканти, художници, писатели и младежи в затруднено финансово положение

 

Организатори: Конкурсът се организира съвместно от Милостив - платформа за благотворителност и социална дейност,Фондация Благородна Бадева,Сдружение за Модерна Култура и Васка Глушкова

Медийна подкрепа: БНР, Информационна агенция ФОКУСКултурни новиниactualno.com, wishbox.orgteacher.bg и др.

Интервюта:
- 03.03.2015 - Разговор на д-р Деворина Гамалова с журналистката Татяна Иванова, радио Хоризонт
- 01.01.2015 - Разговор на Нина Панчева-Киркова с журналистката Кармен Манукян, радио Хоризонт 

Описание: 
Организаторите на конкурса ''Добротворчество'' се обединяват в разбирането, че различните видове изкуства предлагат уникални начини да разширяват и обогатяват въображението ни и разбиранията ни за света. Нещо повече, ние вярваме, че изкуствата могат да ни помогнат да правим добро като стимулират уважението ни към другите, насочват вниманието ни към проблеми и теми, останали извън обсега на публичните дебати, създават и утвърждават чувството ни за общност като ни предлагат форми на разговор и социално взаимодействие, а също чрез получената естетическа наслада облагородяват чувствата ни и ни обогатяват душевно. Душата, научена да познава и цени красивото става сама красива и добра. Изкуството може да създаде нови реалности и да претвори стари, да утвърди образи за добро, достойнство, ценности - образи и представи според които ние мислим и възприемаме света. 

Конкурсът е разделен на четири категории: за млади музикантихудожнициписатели, а също и за младежи, които желаят да учат висше образование, но са в затруднено финансово положение. Целта е да бъдат подпомогнати младите хора в творческите им търсения като им се предоставят възможности за изява, финансова помощ, форум за споделяне на идеите им и за преосмисляне на мисията си като творци. 

Наградният фонд е осигурен благодарение на безусловната подкрепа на дарители – българи и български фирми както на територията на страната, така и извън нея. Всички председатели и членове на комисиите в различните категории на конкурса работят напълно безвъзмездно.

Тук може да прочетете пълните условия за участие във всяка една категория - milostiv.org/dobrotvorchestvo

 

За контакти
Ако имате въпроси и предложения към нас, пишете ни на електронна поща
culture_@abv.bg
 
  Bulgarian English German

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

blue