Logo

Школата по творческо писане стартира на 20 септември 2014 г., но желаещите участници могат да се включат и на по-късен етап.

Школата по творческо писане е насочена към млади хора с изявен интерес към литературата. Тя предлага възможности на участниците да бъдат креативни в много различни насоки: писане на есета, разкази, поеми и стихове, критически материали и статии. 

Чрез съвременни интерактивни методи школата ще помага на своите участници да изработят творчески навици за писане, как да четат книги и да гледат филми, разбирайки тяхната структура и специфичен език, и т. н.

В школата се обсъждат различни области на творческото писане, които са от особен интерес за участниците. Те получават компетентна и аргументирана обратна връзка за своите творби.

 

BNT

Видео от гостуването на Гавраил Панчев в История.БГ по БНТ, 13 януари 2014 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014 - 2015 г.

Някога изявявали ли сте силно желание да пишете, но не сте знаели откъде да започнете? Или как?

Писали  ли сте преди, но сте се отказали?

Срещате ли трудности при подготвянето на писмените си задачи за училище или университета?

 

След успешното провеждане на школата по творческо писане през 2012 г., предлагаме на всички, които обичат литературата второто издание на нашите срещи в гр. София. Вече можем да се похвалим и с национални награди на някои от нашите участници.

Нашата школа по творческо писане ще ви насочи към това как да развиете своите умения за наблюдение, своето въображение и език. Ще научите множество полезни съвети и практики. Ще изградите увереност да изразявате идеите си и насоки как да развиете стила си на писане. Ще придобиете задълбочени познания по въпроси за езика, литературата и начините, по които ги изучаваме, знания, които са в основата на всеки писателски опит и ще подпомогнат да намерите най-добрия начин да изразите идеите си. Ще получите знания за европейски, американски и руски разбирания за литература и литературна критика, които ще ви помогнат да придобиете представа за международни критерии тези области.

Творческото писане е един от най-добрите начини да изразите идеите си, и никога не е късно да започнете!

Ако не живеете в София, но имате желание да посещавате нашата школа за творческо писане, предлагаме за първи път и възможност да се включите в нашите срещи по скайп (и разбира се, също така ще получавате обратна връзка и съвети за творбите си).

В нашата школа ще откриете:

 • Знание за българската и чуждестранна литература днес
 • Знание за различни автори и стилове на писане
 • Полезни практики на писането и четенето
 • Дискусии и индивидуални задачи, които ще развият начина ви на писане в различни насоки
 • Стратегии за това как да откриете нови идеи
 • Техники за това как да дадете форма на идеите си
 • Техники за създаване на навици на писане
 • Напътствие как да откриете сюжети и истории, които са уникални само за вас
 • Компетентна обратна връзка за вашите творби
 • Съвети и помощ при участие в конкурси
 • Съвети за подговянето на публикации
 • Увереност, придобита чрез практика и добра обратна връзка
 • Идеи за това как да развиете самостоятелно стила си

Школата приветства всички желаещи на възраст до 35 години, които имат интерес към литературата и писането. Не е необходим определен опит или образование, само вдъхновение и ентусиазъм!


Ръководител

Школата ръководи писателят Гавраил Панчев, автор с 10 издадени книги и над 100 публикувани статии в областта на хуманитаристиката, литературната критика и културологията. Авторът също така
притежава солиден опит като преподавател по литература, ръководител на литературен клуб и създател на списание за литература. Може да прочетете мнение на проф. Светлозар Игов от БАН за най-новата книга на Гавраил Панчев в личната страница на автора - http://gavrailpanchev.info/medii.html#S1 . А тук може да гледате едно от интервютата на Гавраил Панчев - БНТ, История.БГ от 13 януари 2014 г. - bnt.bg/predavanyia/ochakvajte-istoriya-bg-13-yanuari-2013


Времетраене
Два пъти месечно в продължение на 3 часа и в продължение на 4 месеца.

Начало
Школата стартира на 20 септември 2014 г. и се провежда събота.

Място на провеждане
Гр. София, ул. "Братя Миладинови" 16, ет. 2, зала № 1 на център за бизнес срещи „ПРАВА ЗА ТЕБ“ (на 3 мин. от метростанция „Сердика“ и Съдебната палата)

Такса
Таксата за всеки участник е в размер на 120 лв на участник (или по 30 лв на месец). Ако желаете да участвате в срещите ни по скайп, таксата е 50 лв.
Сдружение за модерна култура успя да осигури финансиране за повечето от разходите, но са необходими допълнителни средства за провеждането на школата. Таксата включва посещаването на школата, индивидуални консултации с ръководителя, съвети и обратна връзка на Вашите творби, както и безплатни материали, необходими за провеждането на нашите срещи.

За контакти
Ако желаете да се запишете за школата по творческо писане или имате въпроси и предложения към нас, пишете ни на имейл culture_@abv.bg Моля, изпратете ни кратка биографична информация за вас, и в каква област са вашите интереси, за да можем да подготвим възможно най-подходяща програма.
Ще се радваме да ви бъдем максимално полезни.

 
  Bulgarian English German

За контакти
Ако желаете да се запишете за школата по творческо писане или имате въпроси и предложения към нас, пишете ни на електронна поща
culture_@abv.bg или ни се обадете на телефон 0885 356 001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

blue